אחרי מספר ניתוחים וקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/06/2022 | 00:05 | מאת: מיכה ליפקין

עברתי בשנים האחרונות מספר ניתוחים עקב סיבוכי מחלת קרוהן רבת שנים . לפני שנתיים עברתי ניתוח לכריתת מקטע בין הרקטום לסיגמה .אחרי הניתוח היה דלף מההשקה ובוצע ניתוח חירום הרטמן עם סטומה בקצה המעי הדק ~איליום . לאחר שנה מאז בוצע ניתוח R הרטמן והשקה בין הסיגמה לקצה הרקטום . הסטומה באיליום נשארה . לפני מספר חודשים נדרשתי לעבור קולונו עם הכנה בעזרת מרוקן דרך צינור שהוחדר דרך שקית הסטומה לקצה המעי הגס .הרופא בבית החולים ראה אחרי חצי שעה שהנוזל מהקטטר יוצא לסטומה ולא למעי הגס . 2 רופאים בדקו את זה . מאחר ולא היית פעילות מעיים ניסו לתתלי 2 חוקנים אבל רק בערך חצי מהכמות חדרה לרקטום והייתה התנגדות מכנית שלא איפשרה כניסת עוד תכולת בקבוק החוקן . בכול זאת הכניסו אותי לקולונו והרופא שביצע את הבדיקה אמר שהוא לא ראה חיבור {או המשך} בין הרקטום לשאר הקולון . האם יכול להיות דבר כזה והאם לפי הממצאים אצטרך לעבור שוב ניתוח חוזר באותו מקום ? אם הכול היה בסדר הייתי אמור לעבור סגירת סטומה אבל עכשיו נראה שמשהו השתבש . מהמודאג

בקש מהרופאים שלך להפנות אותך לבדיקת ct בטן עם חוקן של חומר ניגוד. זה אמור לתת מידע לגבי רציפות/המשכיות המעי והאם ההשקה שבוצעה בניתוח הקודם תקינה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות