מבנה פוליפואידי ב.סיגמוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/06/2022 | 00:03 | מאת: איתן 62

חולה קרון . עברתי לפני שנתיים כריתה קצרה של מעי דק סופי ויש לי מאז סטומה. עברתי השבוע בדיקה סיגמוסקופיה ונמצא בגובה 12 ס"מ (מפי הטבעת )מבנה פוליפואידי (נידגם ל1) . לפני שנתיים הומלץ להפסיק טיפול ביולוגי כי הייתי לפני ניתוח ולבצע כל 3 חודשים בדיקת קלפרוטקטין , אחרונה יצא 30 . האם לאור הממצא כדאי לחדש טיפול ביולוגי ? מה המשמעות של מבנה פוליפואידי ?

הממצא אינו קשור לטיפול הביולוגי. צריך לחכות לתשובת הביופסיה כדי לדעת במה מדובר וכיצד להמשיך בטיפול בך בהתאם לתוצאות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות