כאב לאחר ניתןחים-מותשת ולא מובן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/05/2022 | 12:08 | מאת: שני כהן

פרופסור שלום לאחר בדיקות חוזרות ונשנות על פי הטבעת אני מנסה להבין מה מצבי.. בעברי ניתוח טחורים ופיסורה,שנתיים אחרי הסרת סקין טאג שגרם לספסטיות ואחריו מתלה לתיקון פיסורה שהספסטיות יצרה.. אין לי מנוח מכאב ונגיעות דם שאני רואה בוצאה אך מנגד שני רופאים קבעו כי אין פיסורה ואין טחורים. עכשיו סיימתי בדיקה אצל הרופא הקבוע, הוא טוען שיש נפיחות של רירית המעי שהוצאה במתלה (נמתחה) ואז בבדיקה ידנית רקטלית אמר שיש כנראה קצת פיסורה,ומיד חזר בו ושינה זאת לגירוי לא על פי הטבעת , הוא כתב לי יש רגישות קלה בגובה 1.5 עד 2 ס"מ " סיים בדופן אחורי של אנוס ספינקטר שמור".. שאלתי אותו שוב האם זאת פיסורה והוא טוען שלא אלא גירוי שאינו על פי הטבעת ושיש לטפל בו ברקטוזרין על פי הטבעת ובתוכו (להבנתי אולי פנימה ממוקם הפצע?) ושאמר פיסורה רק כי ככה מתאר פצע.. האם 2 ס"מ הוא מיקום של פי הטבעת או בתוכו? אם לא, למה שיכאב לי משהו פנימי למעי? האם זה יכול לגרום לפיסורה? מנתחים ונטפלים כמו פיסורה? מיואשת ומותשת

לא ניתן לענות ללא בדיקה גופנית

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות