הסרת כפלי עוד / האם טחור פנימי והאם אפשרי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/05/2022 | 08:27 | מאת: שני כהן

פרופסור שלום רב, שאלת תם לי לך..כבר כתבתי מספר פעמים ולכן אני בטוחה שתזכור את השרשור שלי.. בת 35, לפני 5 שנים כריתת טחורים ופיסורה עמוקים. שנתיים אחרי אותו ניתוח ילדתי ונוצר כפל עור שהציק והתנפתח שבטיפשות רבה הוסר בניתוח, גרם לספסטיות במקום ויצר פיסורה. את הפיסורה ניתח רופא אחר וטיפל על ידי מתלה. היום כשנה וחצי בערך אחרי המתלה יש תחושה מוזרה אחרי יצירה והיו כמה מקרי דימום שבבדיקת רופא מנתח ורופא קופה לא העידו על מיצג חריג. היום, כשבועיים אחרי אותה בדיקה הבנתי שנוצרו שני כפלי עור (אחד מאותו ניתוח ראשון והשני יחסית חדש) שני הכפלים היו מתנפחים מעט אחרי יציאה ואז יורדים. היום נותרים מעט נפוחים לאורך היום ורק אחרי שנת לילה יורדים. האם במקרה כזה ניתן לבצע קשירה של הטחורים הפנימיים שגורמים להתנפחות העור? אני מנסה כמה שיותר למנוע סיבוכים וכניסה לחדר ניתוח. בנוסף, במיגה ואכן מדובר בטרגדיה שאין מנוס מהסרת הכפלים האם יש הגבלה למספר הניתוחים שהמקום יכול לספוג? האם יש סיכון לשריר?

א. לא מדובר בטרגדיה ב. קפלי עור חיצונים ניתן להסיר בניתוח פשוט, אפילו בהרדמה מקומית ג. בפעולה כזו אין שום סיכון לפגיעה בשריר

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות