טחורים דימום מואץ ממדללי דם ואנמיה.

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/05/2022 | 14:01 | מאת: אור

שלום אימי בת 90 יש לה טחורים, היא נוטלת כדורי מדללי דם ללב 5 חודשים כבר ופתאום מאז מתחיל לה דימום מהטחורים, עקב כך נוצר לה אנמיה, ירד לה ל8.4 יום שישי קיבלה בבית חולים מנת דם וכרגע זה על 10.1 הם חושבים אולי יש לה דימום בקיבה המליצו על ct ויטרואלי, ועל הפסקת מדללי הדם, השאלה מה עושים במקרה כזה? עם הטחורים והאם כדאי לעבור בגיל כזה ct ויטרואלי? תודה

ניתן בקלות להבדיל בין דימום מהקיבה המתבטא בצואה שחורה לבין דימום מטחורים המתבטא בדם אדום טרי וניתן גם לראות את מקור הדימום בבדיקה גופנית + אנוסקופיה. הצוות המטפל בחולה צריך להחליט על סמך היכותו את המקרה איזו בדיקה לבצע.

16/05/2022 | 08:22 | מאת: אור

שלום אבל היא נוטלת כדורי ברזל שגורם לעצירות וצואה שחורה? ובדיקה פולשנית בגיל כזה אחרי שיחה עם הבית חולים ורופא משפחה איננה מתאימה בשל סיכונים וסיבוכים, אבל ניתן אופציה לct ויטרואלי שרק פורקטולוג יכול לנסות לייעץ אם זה מתאים, ניתן לה נקסיום 40 מג למניעה, ליתר בטחון אם יש דימום בקיבה, אבל רואים שעש טחורים קטנים, אשמח לדעת מה דעתך בנושא לאור גילה? תודה

אין קשר בין פרוקטולוג לCT קולונוסקופיה. צריך לאבחן מאיזה חלק של מערכת העכול יש איבוד דם. CT קולונוסקופיה יכול לבדוק אם יש תהליך במעי הגס. בדיקת פרוקטולוג במרפאה יכולה לאבחן אם הדימום הוא מטחורים או בעיה אחרת ברקטום.(בטווח של עד 20 ס"מ מפי הטבעת). אם יש חשד לדימום מהקיבה ו/או התריסריון יש צורך בגסטרוסקופיה. צריך להכיר את המטופל ולבדוק אותו כדי לעזור באבחון ובטיפול.

16/05/2022 | 08:32 | מאת: אור

היה אופציה לחשוב על גסטרוסקופיה בבית חולים אבל אז הוחלט שזה סיכון עבורה אמרו לנו להתייעץ עם רופא פרוקטולוג לגבי הטחורים ולגבי ct ויטרואלי שכן היא סובלת מבעיות כרוניות ובדיקה פולשנית אינה רלוונטית עבורה

16/05/2022 | 12:42 | מאת: אור

האם בגיל 91 עם רקע מחלות כרוניות מיותר לעבור בדיקה פולשנית? ואם במידה הטחורים גורמים לדימום מה הוא הטיפול הנכון בגיל זה? תודה

הטיפול נקבע לפי האבחון בבדיקה גופנית

16/05/2022 | 15:31 | מאת: אור

אז לאור זה הפרוקטולוג אמר לי לוותר בגלל שהיא סובלת ממחלות כרוניות ויש לה דמנציה והיא בכסא גלגלים לא יציבה ברגליים אין לה סחוסים ויש לה יתר לחץ דם גבוה ובעיות לב פרפור לב. אז זה בעיה?

אין לי מה להוסיף

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות