דימןם לא מוסבר ממעי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/05/2022 | 07:12 | מאת: שני כהן

דוקטור שלום אני אחרי 3 ניתוחים בעברי 5 שנים פיסורה וטחורים עמוקים שנתיים הסרת טאג סקין (ניתוח מיותר) שגרם לפיסורה בגלל החלמה לא תקינה וספסטיות. חודש רחריו עברתי מתלה.. מאז המתלה אני חרדה כל הזמן ועדיין נעזרת באבילק, אני מנסה לרדת במינון אבל זה קשה בגלל אותה הספסטיות שעברתי שמשפיעה פסיכולוגית.. רציתי לדעת האם ניתן לשמן את המקום בשמן שקדים כמו לפני לידה כדי חהמנע מקרע או שלא מומלץ על שימון המקום או שיכול לפגוע לאורך זמן? 2. היו מקרים של דימום בצואה (עורקים עדינים ומועטים על המואה או מעורבבים בה) הרופא הךרטי וגם של הקופה בדקו ידנית ולא ראו שום ממצא של פיסורה 5ולא מצאו שום ממצא של גושים או פוחיפיים ידנית (הפרטי בדק ממש לעומק פיסית) , שניהם טענו שאולי יש פצע במעי שאיננו פיסורה שמדמם. שניהם אמרו שאפשר להיבדק קולונוסקופיה אבל לא נראה שיש צורך..אני מאוד מבולבלת,כיצד ניתן לבצע קולונוסקופיה שלא תפצע ותיגרום לפיסורה?? יש בדיקת הדמייה שמחליפה בדיקה קולונוסקופיה? האם בדיקת קולונוסקופיה עם אוויר שמנפחת את המעיים יותר בטוחה?

אין צורך בקולונוסקופיה. כנראה רירית פי הטבעת שלך נוטה לדמם לעיתים. יכולה להשתמש בתכשיר שומני לשימון העור.

13/05/2022 | 09:48 | מאת: שני כהן

תודה דוקטור.הכוונה היא שאין חשש לפיסורה במצב כזה וזה פנימי? או שיכול להיגרם?

נבדקת ע"י 2 רופאים שלא מצאו דבר. אז אפשר להרגיע..

13/05/2022 | 09:50 | מאת: שני גהן

מיליון תודות !

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות