השלכות של ניתוח מעי גס תחתון

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/05/2022 | 01:05 | מאת: מיסומו

בן 70 עם קוליטיס 30 שנה .עכשיו הפנו אותי לבית חולים בגלל חסימות מעיים , אבני צואה שהיו בשנים האחרונות עקב היצרות ודלקת באזור הסיגמו . המנתח הסביר לי שתהיה כריתה של 13-16 ס"מ . אזור הכריתה יכלול גם את 5 ס"מ העליונים של הרקטום . האם הניתוחים האלה מסוכנים ? האם ההשקה עלולה לידלוף ? איך ייראו הרגלי יציאות , שליטה על היציאות וכו' ? מה אחוזי ההצלחה והאם הסיכון שווה? עד כמה חשוב לבחור מנתח מנוסה ובכיר ולהנתח בבית חולים פרטי?

הניתוח לא אמור לשנות משמעותית את מהלך היציאות )ייתכן שינוי זמני בתקופת ההחלמה). כל השקה יכולה לדלוף אך הסיכוי לכך קטן מאד. לא צפויה הפרעה בשליטה על היציאה. לגבי בחירת מנתח זו החלטה שלך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות