סגירת סטומה ובקע מסביב לסטומה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/05/2022 | 00:13 | מאת: ירון

שלום דוקטור נכבד , אני בן 66 עם מחלת קרוהן במשך שנים רבות . לפני נה עברתי ניתוח באיליום הסופי שהסתבך אחרי שהיתה דליפה מההשקה ונוצר זיהום ואבצס ובמשך שבועים הייתי בטיפול נמרץ. בוצעה רויזיה והתקינו סטומה . לאחר חודש מהניתוח אובחנתי עם חולשה בדופן הבטן מסביב לסטומה . אני עכשיו מתוכנן לסגירת סטומה . האם מקובל לטפל בבקע באותו ניתוח ? התיעצתי עם כירורג מומחה בבקעים והוא אמר שאי אפשר לטפל בבקע באותו ניתוח בו סוגרים את הסטומה מכיוון שהמקום בו תבוצע ההשקה הוא איזור עם זיהום . הוא המליץ לעבור עוד ניתוח לאחר סגירת הסטומה . לעומת זאת , המנתח שניתח אותי בעבר טוען שיתכן שאחרי שיסגרו את הסטומה הכול יסתדר . אשמח לשמוע מה דעתך . בברכה

ברוב המכריע של המקרים אין שום בעיה בתיקון הפגם בדופן הבטן בעת הניתוח לסגירת הסטומה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות