גידול עם גרורות לכבד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/02/2022 | 15:54 | מאת: ענת

שלום רב אני בת 43,בגלל כאבים בפי הטבעת עשיתי קולונסקופיה בה נמצא בגובה 12 סנטימטר גידול חוסם אנדוסקופית .עשיתי MRI לכבד ופט סיטי ונמצא שיש לי 2 גרורות לכבד ועוד בלוטה בשורש המזו .נפגשתי עם אונקולוג והוא רוצה להתחיל לטפל בכימותרפיה .אני מפחדת שבנתיים הגידול יעשה חסימת מעיים עד שהכימותרפיה תתחיל להשפיע ואז יהיה ניתוח בתנאים מסכני חיים .האם אני צודקת או שכך מקובל להתחיל בכימו ולא בניתוח ועוד שאלה לדוקטור היא האם זה נקרא גידול מעי גס או גידול רקטום והאם יש סיכוי שבהמשך יכרתו לי את הגרורות בכבד אם אגיב לכימותרפיה או שבכל מקרה מכיוון שיש גם קליטה בבלוטה בשורש המזו אז המחלה גרורתית מחוץ לכבד ואין טעם לנתח את הכבד תודה רבה תגובה

אנסה לעשות קצת סדר בדברים. רצוי להתחיל בטיפול אונקולוגי כדי לטפל בגרורות בכבד ובבלוטות הלימפה. הטיפול אמור גם להשפיע על הגידול ברקטום ולהקטין אותו. התוצאות לטווח ארוך טובות יותר אם מתחילים בטיפול אונקולוגי. אם הטיפול ישפיע טוב על הגידול המקורי ברקטום אז סכנת החסימה גם היא תפחת. לאחר מספר מחזורי טיפול מבצעים הערכה של כל הממצאים ובהחלט ייתכן שיחד עם כריתת הגידול ברקטום תתבצע גם כריתת הגרורות מהכבד. ההחלטה על כך תתקבל לאחר הערכת המצב בעקבות הטיפול האונקולוגי.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות