בעיות בעיכול וביציאות מעיים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/10/2021 | 20:37 | מאת: עדי

היי שמי עדי בת 20 , לפני כחצי שנה אובחן אצלי אליקובקטבר פלורי. לאחר שני טיפולים להסרת החיידק התחלתי לסבול באורך יום יומי מיציאות שונות במעיים (רכות מאוד בעל צבע חום בהיר מאוד עם ריר) ,לחץ בקיבה , שלשולים , עצירויות עם גזים מרובים , ולאחרונה בחילות מאוד קשות לאורך כל היום ואורח חיים ירוד. עשיתי שלל בדיקות דם וצואה שיצאו תקינות עם מעט חוסר בברזל. ובנוסף גאסטרו- סקופיה שיצא תקין וקולונוסקופיה שיצא תקין גם. יש אולי דיאטה או תרופות מסוימות שיכולים להקל על המצב? כרגע מטופלת רק בביקור רופא (חיילת שעומדת להתשחרר) ואין מענה רפואי

הטיפול האנטיביוטי גרם כנראה לשינוי בהרכב אוכלוסית החיידקים במעי וזו סיבת השינוי. מציע לטפל בפרוביוטיקה ומאכלים עשירים בחיידקים ידידותיים כמו אקטימל, אקטיביה, יוגורט וכדומה

11/10/2021 | 21:37 | מאת: עדי

תודה רבה מקווה שיעזור 🙏🏼

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות