פיסטולה טראנספינקטרית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/06/2021 | 22:51 | מאת: דניאלה

שלום ד״ר, יש לי פיסטולה טראנספינקטרית ועברתי ניתוח חצי פיסתולוטומי והכנסת סיטון. 1בהתחלה היו לי הפרשות של מוגלה ודם בעיקר וכרגע אין הפרשה של מוגלה, אלא של מעט הפרשות בעיקר אחרי יציאה.מה זה מעיד האם הבלוטה שנסתמה ובעקבותיה התפתחה הפיסטולה, יכולה להתייבש ולא ליצור עוד הפרשות? האם הפיתרון היחיד זה כל פעם ניתוח להקטנת הסיטון?הוצע לי דבק פיברין ופקק קולגן והבנתי שאחוזי ההצלחה לא גבוהים. האם פיסטולה יכולה להתפתח למשהו סרטני? תודה רבה2.

הסיכון לשינוי סרטני בפיסטולה הוא מזערי. הסיטון הוא סוג של נקז המונע דלקות חוזרות אך מעצם נוכחותו במקום גורם לכך שתהיה הפרשה. המשך הטיפול בסיטון תלוי בכמות הרקמה שהוא מקיף ובסוג הסיטון. בקשי הסבר מהרופא המטפל

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות