ניתוח פיסטולה בעוד כמה ימים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/05/2021 | 19:32 | מאת: ננדוס

היי דוקטור. נקבע לי תור לניתוח פיסטולה פריאנלית. לפי הפגישה עם המנתח שבדק אותי כנראה מדובר על פיסטולה שיטחית..הוא אמר שהתהליך זה לחתוך את הפיסטולה.. אני ממש בלחץ מהניתוח הזה. כמה זמן בדרך כלל הוא נעשה ? עדיף הרדמה כללית או מקומית?

א. אין סיבה להיות בלחץ ב. הניתוח קצר מאד - מספר דקות ג. מכיון שהניתוח מבוצע באזור מאד רגיש עדיפה הרדמה כללית

03/05/2021 | 14:42 | מאת: ננדוס

תודה רבה על התשובה. שאלה אחרונה מה ההבדל בין פיסטולטומי לבין פיסטולקטומי ? הכוונה לאותו ניתוח או ניתוח שונה ?

בפיסטולה שטחית אין הבדל משמעותי בין הפעולות. בקש הסבר מפורט מהמנתח...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות