כריתת מעי גס חולה עם הצרויות לאדם מבוגר עם קוליטיס קרוהן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/04/2021 | 17:39 | מאת: הרצל

איך מוציאים מהחורים בבטן טכנית את המעי הגס בשלמותו בניתוח לפורוסקופי? איך מתמודים אם דליפת צואה לחלל הבן במהלך הפוצדורה ? מהם האילוצים להחלטה להתקין פאוצ' (קבוע או זמני)במקום לבצע השקה לרקטום? מה השיקולים לכרות גם את הרקטום (אין לי בעיה ברקטום)?

בניתוח לפרוסקופי מבצעים את כל ההפרדה בדרך לפרוסקופית. את המעי מוציאים דרך חתך קטן. את ההשקה מבצעים או דרך פי הטבעת או דרך החתך שמשמש להוצאת האיבר. לגבי שאר השאלות- מסובך מידי להסבר בפורום. דון בכך עם הצוות שמטפל בך

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות