פיסטולה פריאנלית לאחר ניקוז אבצס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/04/2021 | 13:19 | מאת: נ

היי בתאריך 15/2 עברתי ניתוח לניקוז אבצס פריאנלי. במהלך הניתוח לא זיהו פתח של פיסטולה. לאחר כחודש 15/3 הגעתי לביקורת כי עדיין יש הפרשות וראו שהפצע התכווץ אך לא נסגר לחלוטין..וזומנתי לביקורת נוספת בעוד כחודש. הגעתי היום 12/4 לביקורת נוספת ומה שנכתב בדוח זה ככה. פתח פיסטולה בעור הפריאנלי בשעה 6. רקמת פרע מבצבצת מפתח הפיסטולה . בבדיקה רקטלי לא הורגש פתח פיסטולה פנימי ולא רואה פתח פיסטולה פנימי ברירית האנורקטום. יש רושם לפיסטולה טרנסספינקטרית השאלה שלי מה סיכויי החלמה במצב כזה ? האם כדאי ללכת לחוות דעת נוספת לפני שרצים לנתח ? תודה

ברוב המכריע של המקרים של מורסה יש בהמשך פיסטולה ונדרש ניתוח כדי לטפל בה. לא מבצעים זאת בזמן ניקוז המורסה מכיוון שיכולים לגרום לנזק.

12/04/2021 | 13:57 | מאת: נ

בנוסף יש לי שאלה נוספת.. בדוח המלצות נכתב שבמהלך הניתוח יעובר חוט סיטון ובהמשך דבק ביולוגי.. איך סיכוי ההחלמה כאן ? אחרי הניתוחים האלה הסיכוי לפיסטולה לחזור גבוהה? ומה הסיכוי לפגיע בסוגרים בגלל הניתוחים ?

סיכויי ההחלמה טובים מאד. הסיכוי לפגיעה בסוגר הוא קטן. בקש הסבר מפורט מהצוות המנתח

12/04/2021 | 16:12 | מאת: נ

תודה רבה על התשובה המהירה.. ושאלה אחרונה בדוח כתוב שלא נראה פתח פנימי של פיסטולה מה קורה ובאמת לא מוצאים את הפתח הפנימי ? איך מטפלים בבעיה.?

המנתח יסביר הכל לפני הניתוח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות