עצירות חריפה מזה שבועיים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/04/2021 | 02:56 | מאת: אליהו

שלום דוקטור! אני בן 46 בריא בד״כ. לפני כשבוע וחצי עצירות חריפה וקשה. בד״כ יש לי תזונה סבירה ויציאות יומיות וטובות. עברתי קולונוסקופיה- תקינה, MRI בטן ( ללא ח.נ.)- ללא ממצא רלוונטי( ייתכן שהאיכות פחות טובה כי לא לקחתי תרופה שמאיטה את המעי לפני ההדמייה). מספר ימים לפני העצירות אכלתי כמות גדולה של תירס וכנראה שלא לעסתי טוב. כמו כן קורה לי שבעת לחץ נפשי אני נוגס בשערות שעל ידי. אני מוטרד מהאפשרות של גוף זר ( בזואר, תירס? שערות?) שחוסם חלקית את המעי הדק וגורם לעצירות. אשמח לדעתך בנושא! תודה מראש

עצירות היא בד"כ בעיה במעי הגס ולא במעי הדק. חסימת מעי דק מתבטאית בצורה אחרת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות