שאלה לגבי גזים וצניחת רקטום

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/04/2021 | 08:28 | מאת: דיאנה

בכתבה הזאת : https://patient.info/womens-health/genitourinary-prolapse-leaflet אני מצאתי: You may have bowel symptoms if your prolapse affects the rear (posterior) part of your pelvis (your rectum). Symptoms may include: Difficulty passing stools (faeces) and having to strain to pass stools. Feeling a sudden urge to pass stools. A feeling that your bowels have not emptied fully. Incontinence of stools. Passing lots of wind. רשום בשורה האחרונה עם צניחת רקטום יכול להיות הרבה פליצים.. האם זה באמת נכון? ואם כן, למה זה קורה? נניח שבן אדם בלי צניחה צריך לשחרר רק פעם ביום ואחרי צניחה 50 פעמים.. מאיפה פתאום כך האויר הזה? תודה.

במקרים מסוימים של צניחת רקטום יש החלשות של הסוגר האנאלי מה שמאפשר "בריחת" גזים. הבעיה הינה פליעת הגז ולא כמות הגז העוברת במערכת העכול, שמקורו בעיקר באויר אותו בולעים ובחלקו מגז הנוצר בתהליך העיכול.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות