דימום מסיבי אחרי קשירת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/04/2021 | 19:12 | מאת: ציפי

שלום רב, מזה מספר שנים דימום בניגוב. הייתי אצל מספר פרוקטולוגים שלא איבחנו בעיה. בקולונוסקופיה מלפני שנתיים וחצי הוצאו 2 פוליפים: פוליפ זעיר talgd + פוליפ 10 ממ tva lgd. הומלץ לחזור על קולונוסקופיה כעבור 3 שנים (אוקטובר שנה זו). לפני 13 ימים הייתי אצל פרוקטולוג נוסף שראה טחורים וביצע קשירת טחור (נוטלת אספרין). יום לאחר הקשירה היה דימום קטן. מאתמול בערב ועד היום דימום מסיבי באסלה (התזה) ממש שלשולי דם כ 13 פעמים. מהיום ב11 הדימום פסק. הייתי עכשיו אצל פרוקטולוג אחר: ללא טחור או פיסורה ללא סימני דמם. צואה בצבע תקין. מעט cherry red על הכפפה. לא נמוש גוש בטווח אצבע. אנוסקופיה - לא נצפה טחור מודלק או מדמם. ללא דמם פעיל ממקור טחורים. ללא ממצא נוסף בתעלה. רקטוסקופיה - בדיקה עד גובה 15 סמ. שרידי דם מעוכל ו- cherry red על הדפנות עד גובה 15 סמ. ללא עדות לדמם פעיל. לסיכום - עדות לדמם לא פעיל. יתכן עקב נפילת הטחור שנקשר מהגדם. באם זה המקור - פסק. לאור המשכות הסטיגמטה עד גובה 15 טווח הבדיקה. אין לשלול מקור עליון יותר (ב 2018 הוסרו 2 פוליפים). המליץ על בדיקה פרוקטולוגית נוספת אצל הרופא מבצע הקשירה וקולונוסקופיה. מבקשת לדעת האם הגיוני דימום מסיבי אחרי 12 יום מקשירה? האם יתכן שהדימום שהפרוקטולוג ראה בגובה 15 סמ היא גם תוצאה של הדימום מהטחורים? בכל מקרה אבצע קולונוסקיפיה. אך אני בחרדה שמדובר בממאירות מעיים ומבקשת את התייחסותך. תודה רבה

יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה בהקדם מכיוון שהספור שלך מרמז על מקור דימום אפשרי ממקום "עמוק" יותר במעי הגס (מעבר לטווח הרקטוסקופ).

10/04/2021 | 14:42 | מאת: ציפי

דר' יקר, בהמשך לתשובתך מחרתיים יש לי תור לקולונוסקופיה. הדימום פסק לגמרי לפני כ 4 ימים. היום דימום טרי בניגוב ומעט דם בצואה. מחר אני לוקחת משלשלים כהכנה לקראת הקולונוסקופיה. 1. האם פעולת מעיים נמרצת עלולה לגרום לדימום מסיבי? 2. מאוד חרדה מתוצאות הקולונוסקופיה. האם יתכן שיש מחלה חמורה למרות שקולונוסקופיה מלפני שנתיים וחצי בה נמצאו 2 פוליפים שפירים בלבד? ברור לי שאלו שאלות חרדתיות ובכל זאת אשמח לתשובה. תודה מראש

ההכנה לבדיקה לא אמורה לגרום לדימום. הסיכוי למחלה חמורה במעי הגס, שנתיים אחרי קולונוסקופיה תקינה, הוא קלוש.

10/04/2021 | 15:59 | מאת: ציפי

תודה רבה דוקטור על תשובתך המהירה. הרגעת אותי מאוד. מעריכה מאוד

12/04/2021 | 14:36 | מאת: ציפי

תודה רבה דר', בוצעה היום בדיקת גסטרוסקופיה וקולונו: בגסטרו - אבחנה אנדוסקופית אנטראל גסטריטיס ודאודניטיס. מעבר ושט קיבה בגובה 36 סמ תקין. קיבה כולל היפוך erosive antritis. ארוזיות בבצל התרסריון וחלקו השני תקין. תבחין אוראז מהיר שלילי. הביופסיה נשלחה למעבדה. הומלץ על נקסיום. קולונו - בדיקה רקטלית תקינה. הבדיקה בוצעה עד הצקום שזוהה לפי פתח תוספתן, שסתום אליוצקאלי. בוצע תרגיל היפוך ברקטום.הצקום נבדק. נכרת פוליפ שטוח זעיר ברקטום. קולונוסקופיה בעוד 5 שנים. לאור הדימומים האם יש צורך לדעתך בבדיקות נוספות? מעי דק או אחרות? שוב תודה רבה על תשובתך

כרגע אין צורך בבדיקות נוספות

12/04/2021 | 16:09 | מאת: ציפי

תודה רבה דוקטור. אין לי מספיק מילים להודות לך על היעוץ המקצועי ומהירות התגובות. באמת תודה רבה כן ירבו רופאים כמוך! ציפי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות