בקע סרעפתי ודלקת בוושט

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/03/2021 | 00:24 | מאת: אדם

שלום ד"ר, אני בן 21 סובל מצרבות בבדיקת גסטרו אובחן כי יש לי בקע סרעפתי (4 ס"מ) ודלקת בוושט דרגה 3. לאחר חודשיים שלקחתי לנטון ירדה הדלקת בוושט לדרגה 1. בלי הלנטון המשיכו הצרבות ולכן אני נוטל את זה בקביעות אך עדיין ישנם זמנים שיש לי צרבות. הלכתי לכירורג (גם גסטרו בעבר) והם המליצו לי על ניתוח. לפני הניתוח הרופא ביקש ממני לעשות בדיקת PH ויצא שיש וושט היפרסנסטיב(כלומר חומציות ברמה תקינה אך יש צרבת כשיש עליית ריפולקס לא חומצי). הרופא גסטרו שראה אותי אמר שכנראה אני סובל גם מGERD וגם מהיפרסנסטיב. ולכן כדי לבדוק האם ניתוח יועיל הוא שלח אותי לבדיקת בראבו ומנומטריה. רציתי לשאול האם לדעתך ניתוח יעזור? אני עדיין סובל לעיתים מצרבות למרות הלנטון ואפילו לפעמים מכאבים בחזה. אודה לתשובתך

השאלה אינה מתחום העיסוק של פורום זה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות