כאבי אגן ולחץ ברקטום

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/03/2021 | 20:29 | מאת: שירן

שלום רב, בת 49 בריאה, עם טחורים חיצוניים שאינם מדממים. ועצירות כרונית מילדות ( מצליחה להגיע ליציאות סדירות ע״י תזונה עשירה בסיבים ושתיה מרובה). לאחרונה סובלת מכאבי אגן המתאפיינים בלחץ ברקטום ובכאבים במפסעה (משולש הביקיני). בבדיקה גניקולוגית שלושה שרירנים גדולים. האם ניתן ליחס את הלחץ ברקטום (תחושה שיש צורך להתפנות אבל אין כלום) לשרירנים או שכדאי לבדוק כיוונים נוספים ואם כן אז אילו בדיקות לבקש?

יש סיכוי גדול שהלחץ נובע מהשרירנים. בכל זאת פני לבדיקת פרוקטולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות