דם טרי לסירוגין לאחר יציאות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/01/2021 | 12:51 | מאת: ב

שלום ד"ר, אני בת 29, בריאה בד"כ, שלושה חודשים לאחר לידה שנייה (לידה ווגינאלית רגילה, עם תפרים באיזור הנרתיק, אך ללא מעורבות של תפרים בפי הטבעת). כשבועיים פחות או יותר, לאחר הלידה, התחיל לי גרד ואודם בכל איזור הנרתיק ופי הטבעת. לאחר בדיקת רופאת נשים, קיבלתי משחה ונרות אגיסטן. משזה לא עזר, חזרתי לרופאת הנשים, שלקחה משטח (יצא תקין), ואמרה שהאודם לא משמעותי ושזה יחלוף. מרחתי בפנטן פלוס, באיזור פי הטבעת והייתה הטבה. אציין כי הגרד והאודם עברו, אבל בעת יציאת הצואה, אני מרגישה כאב פנימי חד (כמו שריטה כזו), ולפני בערך שלושה שבועות, לחצתי חזק כדי שהכאב יחלוף במהרה, ואחכ ראיתי דם במים של האסלה וגם בניגוב. בפעמים הבאות שנכנסתי לשירותים, לא התאמצתי, אבל קרו לפחות עוד פעמיים, בהן הרגשתי את הכאב החד ביציאת הצואה והבחנתי בדם טרי במי האסלה ובניגוב (לאחר 2 ניגובים כבר לא היה דם על הנייר). הכאב חולף בדכ אחרי יציאת הצואה. אין קושי בישיבה, לא מבחינה בשום דבר חריג (לא בראייה ולא במגע) באיזור החיצוני של פי הטבעת ואין היסטוריה של טחורים במשפחה (גם בהריון הראשון שלי, לא סבלתי מתופעה כזו). אשמח לדעת מה עליי לעשות, והאם המצב מחייב בדיקת רופא מומחה? (האם אם אפנה לרופא מומחה הוא בהכרח יבדוק את האיזור הפנימי? קצת חוששת מכך). תודה רבה.

03/01/2021 | 12:53 | מאת: ב

עוד אציין כי איני יודעת אם יש קשר (מבחינת ההורמונים), שאני מניקה. שוב תודה ד"ר.

ייתכן ויש לך פיסורה. פני לבדיקת מומחה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות