טחורים כואבים בהריון

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/12/2020 | 14:15 | מאת: מיקי

שלום דוקטור, לפני כחודש התחילו לי טחורים חיצוניים ברמה מציקה אך לא כואבת במיוחד, השתמשתי בקרם פרוקטו גליבנול והם חזרו למקומם. מדי פעם היו יוצאים בקטנה וחוזרים. אציין שאמנם הצואה קשה אבל אני לא יושבת בשירותים יותר מ30 שניות, לא לוחצת ולא מנגבת כשמרגישה אותם. לפני 3 ימים הטחורים יצאו שוב באופן חמור יותר- גוש מאוד גדול ונפוח, גורם לכאב חזק כל הזמן אפילו במגע הכי עדין שיש. לא מדממים. המשחה לא עוזרת גם במריחה תכופה ואני ממש סובלת ומרגישה שלא מסוגלת לעשות כלום. ניסיתי להניח קוביית קרח עטופה על המקום וזה לא הקל בכלל. האם יש אפשרות להחזיר את הטחור בעדינות פנימה? איך עושים את זה? האם כדאי לבקש זירוז במקרה כזה (שבוע 38, עד עכשיו ממש לא הרגשתי קושי או כובד יוצא דופן בהריון)? ממש קיוויתי שעד עכשיו המצב כבר ישתפר כמו שקרה בעבר. יש המלצה למשהו אחר? מקפידה על שתייה מרובה אבל לא מרגישה שהתזונה עצמה היא הבעיה כי לא לוחצת כלל בשירותים... האם אני טועה? תודה מראש

יש צורך בבדיקה גופנית כדי לענות על השאלה.

קרוב לוודאי שמדובר בהתקף של טחור חיצוני. במקרים מסוימים ניתן לנקזו. מעבר לכך יש צורך בבדיקה גופנית כדי לדעת מה הבעיה ולהציע טפול מתאים

12/12/2020 | 12:15 | מאת: מיקי

תודה על המענה, אגש להיבדק

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות