לאחר ניתוח פיסטולה..

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/09/2020 | 14:14 | מאת: דני

שלום ד"ר, לפני כ-4 חודשים עברתי ניתוח פיסטולוטומי. הייתי בביקורת לפני כחודש לערך ונאמר לי שהכל נראה טוב הפיסטולה נסגרה ואין עדות לאבצס. העניין הוא שמאז הניתוח לאחר כל יציאה אני מנגבת ממש טוב עם מגבונים ונייר והמקום יבש אך כמה דק' לאחר מכן אם אנגב שוב יהיה נוזל צהוב על הנייר לפעמים הרבה לפעמים קצת. מה זה יכול להיות? המנתח אמר שיתכן שיש הפרשה מהמעי אך לא הסביר בדיוק במה מדובר ומה ניתן לעשות במצב זה. עזרתך בבקשה

ייתכן ובעקבות הניתוח נפגמה האטימות של פי הטבעת והפרשה נוזלית "בורחת" החוצה. עלייך להתייעץ עם המנתח

30/09/2020 | 20:11 | מאת: דני

האם זה עניין בעייתי? אני פשוט בהריון מוקדם והוא אמר שנחכה לאחר הלידה אם לא ישתנה נראה מה עושים.. אבל אשמח לשמוע מה התהליך ואם יש משהו שניתן לעשות לפני

אפשר לנסות לחזק את הסוגר האנאלי - לכווץ ולהחזיק הכיווץ בזמן שנושפים אויר החוצה. לחזור על זה פעמים רבות במשך היום. זה יכול לשפר אך מדובר בתהליך ממושך

30/09/2020 | 20:37 | מאת: דני

אנסה את זה ד"ר תודה אבל זה מצב תקין? זו לא איזושהי בעיה מסוכנת שעלולה לגרום לדברים אחרים בהמשך?

אין בכך שום סיכון

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות