כאבים ושינויים ביציאות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/09/2020 | 15:02 | מאת: נאוה

גידול במעי הגס העולה(- צד ימין) מלווה בשינויים ביציאות או ששינויים ביציאות (עצירויות או שלשולים)אופיינים דווקא לגידולים במעי היורד? האם כאב בטן אופייני לגידול בצד מסויים דווקא?

לגידול במעי הגס אין סימנים אופייניים. יש מגוון של תלונות הקשורות במאפיינים שונים הגידול ) למשל- גידול חוסם יכול לגרום לכאבי בטן, שינויי ביציאות, גידול אחר יכול לגרום לאנמיה ועוד ועוד. לכן חשובה עירנות של הרופא ובדיקות סקר שכן הגידול יכול שלא לגרום לשום תלונות מכוונות

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות