חוקן בעזרת פליט אנמה 133 מ"ל לפני בדיקת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/08/2020 | 14:41 | מאת: יוחאי

שלום, מחר בשעות הבוקר יש לי בדיקת טחורים אצל פרוקטולוג, הרופא אמר לי לעשות חוקן בעזרת פליט אנמה 133 מ"ל, אם זכור לי נכון בסביבות 3-4 שעות לפני הבדיקה. מתוך קפדנות, גם אתמול וגם היום אני רק שותה מים ומיץ תפוחים כדי שהכל יהיה נקי. האם זה בטוח להשתמש בחוקן הזה (פליט אנמה) למרות שכנראה אין במעי שום צרכים אלא רק נוזלים מהשתייה שאני שותה? בעלון רשום שאם אין פעילות מעי ויציאת צרכים בתוך 10 דקות מהחוקן זה מצב מסוכן... האם זה בטוח להשתמש בחוקן כזה במצב בו כבר יומיים אני רק שותה ולא אוכל כלום? תודה מראש.

עניתי על שאלתך בפורום אחר

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות