כאבים בבטן ובדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/05/2020 | 23:49 | מאת: אבי זילבר

שלום רב, בן 55 לפני כ12 ימים התחילו כאבי בטן במרכז הבטן (מעל הטבור) שהקרינו לגב כמו חגורה, החמירו בשכיבה ובנשימה עמוקה, לווה בשלשול פעם אחת. ביצעתי אולטרהסאונד בטן שיצא תקין וגם בדיקות דם שיצאו תקינות (כולל ליפאז) הכאבים חלפו לאחר חמישה ימים וחזרו שלשום(לאחר ארבעה ימים ללא כאבים כלל) בצורה חריפה עם כאבים מעל ומתחת לטבור ושלשולים מרובים. אציין כי ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות לפני כתשעה חודשים. האם יכול להיות שמדובר בבעיה בלבלב (דלקת או חס וחלילה גידול)למרות האולטרהסאונד התקין וערכי הליפאז התקינים? ממה יכול לנבוע הכאב? תודה מראש!

14/05/2020 | 00:11 | מאת: אבי

אציין במהלך התקופה הזאת ירדתי מ85 קילוגרם ל81 קילוגרם

קשה לענות על השאלה בלי שיחה ובדיקה גופנית. הסיכוי למחלה קשה/גידול הוא נמוך מאד. ייתכן וסבלת מזיהום חולף במערכת העיכול. מציע שתהיה במעקב הרופא המטפל

14/05/2020 | 13:12 | מאת: אבי

תודה רבה על התשובה! האם יכול להיות שמדובר בגידול בלבלב? למרות אולטראסאונד תקין וליפאז תקין? בדיקת בטן ידנית גם כן יצאה תקינה. אפנה את תשומת ליבך שהכאב בא והולך כמו שתיארתי בשאלתי תודה רבה

הסיכוי שמדובר בגידול של הלבלב הוא קלוש. הכאב המתואר מתאים יותר למחלה דלקתית חולפת של המעיים

14/05/2020 | 19:18 | מאת: אבי

תודה על תשובתך. מה לגבי סרטן המעי הדק? האם היה ניתן לאבחן אותו בקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שעשיתי לפני תשעה חודשים?

גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה אינן יכולות לאבחן סרטן במעי הדק. סרטן כזה הוא נדיר והדרך לאבחן אותו היא בCT או בבדיקת קפסולת וידיאו של המעי הדק.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות