בדיקת פרוקטולוגיה-כירוג

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/02/2020 | 12:45 | מאת: ל

שלום וברכה, לפני כמה חודשים היה לי תופעה של דם בצואה וכאבי בטן וחושה. הרופא משפחה הפנה אותי לכירוג, הכירוג עשה בדיקת חיצונית ואמר שהוא לא רואה כלום וזה לא טחורים והפנה אותי לגסטרו. התור לגסטרו נקבע לעוד זמן רב, חזרתי לרופא משפחה אמרתי לו שזה יכול להיות מסוכן אם אפשר לבקש להקדים את הבדיקה הוא אמר שלא צריך והפנה אותי שוב לכירוג פרקטולוג. השאלה שלי האם יש עניין שוב לגשת לבדיקה אצל כירוג פרקטולוג? מה ההבדל בינו לבין כירוג רגיל? האם ניתן לראות בבדיקה חיצונית מה שהכירוג הרגיל לא ראה? אשמח לעזרה בנושא תודה רבה

אירוע חד פעמי של דם בצואה אינו מדאיג במיוחד ואין דחיפות בבירור (אם בכלל יש צורך...). פרוקטולוגיה היא חלק מהכירורגיה ומתמקדת בבעיות של הרקטום ופי הטבעת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות