שאלת מלווה בקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/02/2020 | 00:09 | מאת: דני

שלום רב ד'ר אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה, מחייבים לבוא עם מלווה, האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת? הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה? לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה,[בקופת חולים כללית] מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

הטשטוש חולף תוך זמן קצר והנבדק מתלבש בכוחות עצמו. אם הנבדק ערירי- שיפנה לעובדת סוציאלית בקופ"ח שתדאג לפתרון הבעייה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות