דימום רקטלי שנמשך זמן רב

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/12/2019 | 15:42 | מאת: ג

שלום, אני בת 35 ולפני מס' שנים הבחנתי בפעם הראשונה בדם שהופיע לאחר יציאה. מס' ימים לאחר מכן הופיע שוב דם ואז פסק ונעלם. כחצי שנה לאחר מכן זה שוב חזר ולאחר כשבועיים הפסיק. זה נמשך כך לסירוגין בהפסקות מס' שנים עד לפני מס' חודשים שהדימום החל להופיע ונמשך באופן קבוע אחרי כל יציאה (דימום מזערי) עד שלפני חודש זה פסק. אלא שעכשיו זה חזר שוב. לאחרונה שזה נהיה יותר תדיר זה התחיל יותר להדאיג אותי וניסיתי לבדוק למי כדאי לפנות (לפרוקטולוג/ גסטרואנטרולוג- לא הצלחתי להבין למי עדיף). כשבאתי לזמן תור גיליתי כי לא ניתן לקבוע תור ללא הפנייה מרופא משפחה. הבעייה שאני לא מרגישה בנוח לפנות לרופאת המשפחה בגלל זה. החלפתי עכשיו רופאה אבל כשבאתי אליה עם תסמינים שאני סובלת מהם תקופה ארוכה הרגשתי זלזול כך שממש לא הרגשתי נח להעלות גם את הנושא הזה. האם יש סיכון בלהשאיר את המצב כמו שהוא ולא לטפל?

בעיקרון כל דימום חריג מחייב בדיקה. עלייך לפנות לבדיקת פרוקטולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות