טחורים צנוחים בצקתיים שבוע 36 להיריון

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/10/2019 | 10:00 | מאת: ר.

אני בהיריון בשבוע 36, לפני מספר ימים יצאו טחורים פנימיים נפוחים ובצבע סגול כהה מחוץ לפי הטבעת ( לאחר אבחנה של כירורג ) הכאב היה עצום ובלתי נסבל ( ללא קשר ליציאות) כ 3 ימים תחת טיפול שמרני של משחות וקומפרסים של מלח אנגלי. כעת הנפיחות פחתה ונשאר כאב מתון אך נסבל ותחושה מציקה בהליכה ובישיבה . הרקמה אומנם פחות נפוחה אבל עדיין חיצונית... האם יש סיכוי שלאחר שהנפיחות תרד כלי הדם יחזרו פנימה לבד או שבטוח אצטרך הליך כירורגי? והאם כדאי לנסות להכניס פנימה לבד?

תמשיכי בטיפול השמרני והכל אמור לחזור לקדמותו. לא ניתן, ולכן לא צריך, לנסות ולהחזיר ידנית את הרקמה לתוך פי הטבעת..

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות