שאלה בעניין התפשלות. איך מטפילם?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/10/2019 | 22:57 | מאת: אני

שלום .אני בת 30 .וסובלת כבר הרבה זמן מבעיה ביציאות . עוד בצעירותי סבלתי הרבה מעצירויות. ולאחרונה פניתי לבדיקה עברתי בדיקה דפוקוגרפיה. הבדיקה היתה קשה מאד .הצלחתי להגיע להתרוקנות רק לאחר מאמצים מרובים מאדד! (בדר"כ באופן קבוע אני נעזרת באצבעות מהנרתיק). בתוצאות הבדיקה נרשם רקטוצלה קדמית בינונית . ו recto rectal intussusception not obstructing. ונרשם שנשאר תוכן בכמות בינונית בעיקר ברקטוצלה. אמנם רשום שזה לא חוסם. אך להתרוקנות הגעתי לאחר מאמצים רבים מאד מאד. השאלה שלי . האם זה מצב שצריך לנתח ? חוץ מהעניין של הרטוצלה. אני חוששת מאד ,אני רוצה לנסות בזמן הקרוב הריון נוסף. מה לעשות ? האם ההתפשלות הזו עלולה להחמיר? אני סובלת מאד מאד. מרגישה ממש כמו נכה .היציאות שלי אמנם רכות ...אך לא מצליחה להתרוקן מבלי עזרה. אודה מאד למענה. אני חוששת מאד . אני יודעת שאת הרקטוצלה מתקנים בניתוח דרך הנרתיק. אבל איך מסדים את ההתפשלות.? אפשר בניתוח לפרסקופיה? אני סובלת בנוסף גםמאד מכאבי בטן. ויש לי נגעי אנדומטירוזיס על המעי.

את זקוקה לניתוח אחד שיפתור את בעיית ההתרוקנות שלך. לא ניתן לבצע בלפרוסקופיה. פני למומחה בתחום שיסביר לך את הטיפול

06/10/2019 | 20:06 | מאת: אני

האם מדובר בניתוח סטאר? או בניתוח דרך הנרתיק רק לתיקון הרקטוצלה. שהבנתי שהניתוח הזה לטיפול הרקטוצלה הוא עדיף .

צריך לבדוק אותך גופנית, לעבור על כל הבדיקות והצילומים ורק אז להחליט על סוג הניתוח וכיצד יבוצע. סה"כ מדובר בניתוחים המבוצעים לעיתים רחוקות והניסיון בהם מועט.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות