פיסטולה אחורית שטחית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/06/2019 | 00:47 | מאת: אמיר

אובחנתי ע"י פרוקטולוג שיש לי פיסטולה אחורית שטחית עם הפרשות..כמה שאלות א.)מה המשמעות של פיסטולה שטחית? ב.)האם חיב ניתוח או אפשר בדרך אחרת? ג.) וגם נניח שחיבים ניתוח האם זה אמור לפגוע בסוגרים או בשרירים של פי הטבעת?

פיסטולה שטחית משמעותה פיסטולה שאינה מערבת את שרירי הסוגר. יש צורך בניתוח ואין טיפול מחליף. בניתוח של פיסטולה כזו הסיכוי לפגיעה בשרירי הסוגר שואף לאפס

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות