טחורים דרגה 3 - דימום לא רק בעת יציאה?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/01/2019 | 14:32 | מאת: רותם

שלום רב נבדקתי ע"י פרוקטולוג ואובחנתי בטחורים פנימיים דרגה 3. הוחלט לחודש הראשון להיעזר במרכך צואה ובפתילות להקלת הסימפטומים, ולאחר מכן אם אין שיפור, לשקול קשירה. בזמן האחרון (טרם עבר חודש מאז הביקור) היציאות חזרו להיות סדירות בעזרת מרכך הצואה, יחד עם זאת, שמתי לב שהדימום התחיל להופיע לא רק בזמן היציאות עצמן. בכל יום בו יש לי יציאה, לאחר מכן במהלך היום (במיוחד אם אני נמצא בתנועה מרובה) קורה שיש לי זליגת דם מפי הטבעת. יש לציין שאני לא מרגיש כאבים מיוחדים בבטן, רק את נזילת הדם הקצרה עצמה. נוסף על כך, כשאני מזהה את המקרה אני ניגש לשירותים (כמובן שאחרי ניקיון טוב) ודוחף את הטחור חזרה פנימה, ובכך מקור הדם נעלם. גם כשאני בעבודה ואינני דוחף אותו חזרה פנימה, הדימום לרוב קצר מאוד. יש לי תור לגסטרו, בהמלצת הפרוקטולוג על מנת לשלול דברים אחרים. המצב קצת מדאיג אותי ורציתי לשאול, האם מצב בוא טחורים מדמם לא רק במהלך יציאות הוא מצב ידוע? או שאופי הדימום בהכרח מעיד על דבר שאינו קשור לאחור? בתודה רבה.

הדימום שלך הוא בסבירות גבוהה מאד רק מהטחורים. יש צורך בטיפול-עליך להחליט יחד עם הרופא המטפל בך אם לנסות טיפול בקשירה/ות או לגשת ישר לניתוח . אין לך סיבה לדאגה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות