גולה גדלה קצת מתחת לחריץ

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/01/2019 | 15:10 | מאת: טל

שלום, מביך אותי לפנות לבדיקה בגלל האזור. לפני שבועיים צמחה לי גולה קצת מתחת לחריץ בין העכוזים. כאבה במשך יומיים אחרי זה הכאב פסק והיום הכאב שוב. הגולה קיימת גם כשלא היה כאב. יש לזה ריח רע מאוד. מה זה יכול להיות ? מתביישת להיבדק

ייתכן ויש לך דלקת בסינוס פילונידלי. במצב דלקתי יש צורך בטיפול אנטיביוטי ולעיתים קרובות יש צורך בניקוז. פני לבדיקה וייעוץ. אם זאת האבחנה יש צורך בניתוח כדי למנוע דלקות חוזרות בעתיד

11/01/2019 | 16:01 | מאת: טל

קראתי על מה שכתבת עכשיו בגוגל.. ונראה לי שזה מה שיש לי. בחלק מהמקומות כתוב שזה דורש פתיחה דחופה במיון ובחלק מהמקומות כתוב שזה לא עניין דחוף וזה שיפור של איכות חיים. למה הדעות כל כך שונות אשמח להסבר

תלוי במידת הדלקת והזיהום. אם יש ממש מורסה יש צורך בניקוז כירורגי. אם זו דלקת קלה יספיק טיפול אנטיביוטי. כמובן שההחלטה נעשית ע"י הרופא הבודק

12/01/2019 | 20:22 | מאת: טל

כל פעם יומיים ופוסק זה אומר שזה דלקת קלה או קשה? אני לא מעוניינת לבדוק את האזור הזה לא נעים לי ובטח לא לעשות שם ניתוח זה יכול לעבור גם לבד והאם יש משהו טבעי שעוזר ומקל?

אין טפול טבעי וזה לא יעבור מעצמו. פני לבדיקת רופא

13/01/2019 | 07:49 | מאת: טל

סבבה מה השם של האנטיביוטיקה שמטפלת במצב הזה? זה נפוץ?

ניתן לטפל בצפורל או אוגמנטין

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות