טיפול הפוך - שאלה לגבי צרבות וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/12/2018 | 21:50 | מאת: דוד

שלום רב ד"ר רפאל. לפני ימים אחדים שאלתי כאן בפורום לגבי צרבות הולכות ונשנות ואבחונן דרך בדיקת גסטרוסקופיה אותה אני, עדיין, מאוד לא רוצה לבצע. רציתי לשאול עוד שאלה אחת ברשותך. האם מקובל / האם אפשרי, לבצע טיפול הפוך = כלומר, לא לבצע את בדיקת הגסטרוסקופיה, אך להתחיל במקביל טיפול אנטיביוטי או/לאחר מכן טיפול תרופתי אחר, ומי מהם שיהיה יעיל - כך נדע מה היא והאם יש בעיה? זה רעיון קצת "לא נורמלי" אבל רציתי לשאול האם יש היתכנות לדבר כזה מבחינה רפואית (ידוע לי שלדוגמה, להבדיל, בהפרעות קשב מקובל הרבה פעמים לתת טיפול תרופתי מסוגים שונים ודרך זה להגיע לאבחון וטיפול) אשמח לדעתך, ותודה על העזרה שלך כאן בפורום. דוד

אחת האפשרויות היא שיש לך חיידק במערכת העכול שנקרא הליקובטר פילורי. את נוכחותו ניתן לאבחן בבדיקת נשיפה. אם הבדיקה תהיה חיובית לחיידק מקובל לתת טיפול תרופתי המשלב אנטיביוטיקה+נוגדי חומצה. פנה לרופא המשפחה לקבל הפנייה לבדיקה

21/12/2018 | 11:41 | מאת: דוד

שלום ד"ר רפאל. כבר ביצעתי את בדיקה זו והיא נמצאה שלילית...

אם כך עליך לכבור בדיקת גסטרוסקופיה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות