פצע פתוח לאחר כריתת רקטום

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/06/2018 | 10:18 | מאת: דגנית

שלום רב, אשה בת 70 עברה ניתוח כריתת רקטום וסובלת מפצע פתוח באזור, כמובן שישנה סטומה קבועה. היא מאוד מתקשה לשבת לאורך זמן והפצע מהווה פגיעה באיכות החיים. עם הסטומה היא מסתדרת. איך ניתן לסייע ולהקל? אולי לרפא? תודה, דגנית

החלמה של פצע כזה לוקחת זמן. אין קיצורי דרך...

21/06/2018 | 08:54 | מאת: דגנית

תודה על תגובתך. האם היא יכולה לבצע תרגילים לשיקום רצפת אגן ללא חשש? כווץ והרפיה לא יזיקו לפצע?

תרגילים לא יפריעו לריפוי הפצע

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות