האם יש סיכון בהחזרת הטחורים פנימה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/05/2018 | 19:23 | מאת: יוגב

שלום רב אני סובל מטחורים מידי פעם, בעיקר בהקשר לעצירות. בעבר , כאשר קרה הדבר החזרתי את הטחורים פנימה בעדינות בעת מקלחת והוקל לי. נאמר לי (לא ע"י רופא) כי הפעולה הזו אינה רצויה. האם יש סיכון/פגיעה בפעולה שכזו? (אם היא גורמת להקלה) בתודה

אין שום סיכון. נהפוך הוא- זה מקל על הכאב ורצוי להחזיר את הטחורים. השארתם בחוץ יכולה לגרום לפציעה של הרירית ולדימום.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות