קושי בהתרוקנות נפיחות וכאב בטן פנימי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

10/04/2018 | 18:36 | מאת: שלומי

שלום רב , הבעיה התחילה בגיוס , שירתתי כלוחם ומפקד במשך 8 שנים וסבלתי ב"שקט" מחשש לפרופיל יציאות לא סדירות עצירויות ואי יציאות של שבועיים ועוד , בשנה האחרונה ניסיתי לטפל , הבעיה בעיקר נפיחות כאב בטן שילשולים או צואה קשה לסירוגין וקושי גדול בהתרוקנות גם כאשר נכנס לעשות ויוצא נשאר עם נפיחות כאב בבטן ולחץ בפי הטבעת , היום עברתי דפקוגרפיה התוצאות : " בזמן evacuation התעלה - anal לא נפתחת כלל , לקרותציה עם בדיקת מנומטריה , קיימת התרוקנות של 0 אחוז של הבריום מהרקטום ב4 דקות טונוס ומיקום תקין שרירי רצפת אגן" Anorectal angle : evacu 130(-1) , +1.5)squeez 90(+3) , rest 100 ביצעתי לפני שנתיים קולונוסקופיה נמצאה דלקת קטנה במעי הדק . בדיקת לחצים מנומטריה שנמצא לחץ גבוה שגרר טיפול בביו פידבק ופיזותרפיה לרצפת האגן במשך 5 חודשים שלא עבר ואף החמיר לדעתי עם הזמן בנוסף מקפיד על מים ספורט והרבה ירקות . 1. מה פירוש התוצאות דפקוגרפיה. 2. מה ההמלצה להמשך טיפול אני סובל ומושפע מזה באופן יומי שכבר לא יכול לסבול את התחושות . תודה רבה , שלומי.

10/04/2018 | 18:57 | מאת: שלומי

הקושי אפילו מתבטא בגזים שמאוד קשה לי לעשות , לחץ פנימי נשימה לא "חלקה ומלאה" כאב באזור הסרעפת , מצב רוח חשק מיני ועוד נושאים הקשורים לאיכות חיים כתוצאה מהתחושות

אתה סובל מהפרעה תפקודית קשה של שרירי האגן והסוגר האנאלי. עליך לפנות לפרוקטולוג לבדיקה והמלצות לטיפול.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות