שאלה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/03/2018 | 00:30 | מאת: אנונימית

ערב טוב. אודה לעזרתך... שאלה קצת לא נעימה... כבר שבועיים קורית לי תופעה מוזרה של סוג של צואה שיוצאת לי בלי שאשים לב... לא בכמויות גדולות אבל התחתונים שלי מתלכלכים ומריחים לא טוב ואני מתביישת מזה... זה הפרשות בצבע חום ולכן אני חושבת שזה צואה... וגם בשרותים פתאום זה נראה מוזר... הצואה יוצאת קשה ומסביבה המים נהיים חומים ועכורים... בחיים זה לא קרה לי... אני בת 25 והבעיה הזו ממש ממש מפריעה לי...אני מתביישת לספר על זה לרופא ולעשות בדיקות לפתור את זה... הבעיה הזאת פתאום נוצרה השאלה אם בדרך כלל בעיה כזו נפתרת מעצמה או הולכת ומתדרדרת בלי בדיקה?

כדי לענות על שאלתך יש צורך בבדיקה גופנית. ממליץ לך להתגבר על הביישנות ולפנות לבדיקת פרוקטולוג כדי להגיע לאיבחון נכון ולקבל טיפול מתאים

29/03/2018 | 08:36 | מאת: אנונימית

תודה על התשובה המהירה. לא ענית לי האם זה יכול להסתדר מעצמו? קראתי בלילה בגוגל וממליצים על פיזיותרפיה רצפת האגן... העניין הוא שקראתי שזה נפוץ אצל נשים שעברו לידה ואני לא ילדתי אף פעם... אז למה זה קורה בעצם? אף פעם לא הצטרכתי לעבור בדיקות במקום אינטימי זו תהיה פעם ראשונה אני ממש מתביישת...

29/03/2018 | 09:24 | מאת: אנונימית

נגיד והייתי הולכת לבדיקה והיו מאבחנים דליפת צואה... מה הטיפול שמביאים במקרה כזה?

29/03/2018 | 09:45 | מאת: אנונימית

הבעיה הזו נפוצה בגיל שלי? איך הרופא יגיב על הבעיה הזו? הוא יתפלא מהגיל שלי או שזה נפוץ? אני מפחדת מלעג

הבעיה אינה נפוצה בגילך ולכן דרוש בירור מקיף כדי להבין למה זה קורה ובהתאם לכך להתאים טיפול. רופאים אינם לועגים למטופלים-הם שם כדי לעזור

30/03/2018 | 09:48 | מאת: אנונימית

תוכל רק לענות לי אם יש סיכוי שזה יעבור כמו שבא? או שיחמיר??

30/03/2018 | 09:51 | מאת: אנונימית

הולכים לפרוקטולוג או כירורג? צריך ללכת לפני לרופא משפחה? ואל תתעלם בבקשה מהשאלה- אם יכול לעבור לבד... תודה רבה... חג שמח

נבדקים אצל פרוקטולוג. מכיון שהאבחנה אינה ידועה בשלב זה אי אפשר לומר אם עובר מעצמו..

30/03/2018 | 11:44 | מאת: אנונימית

סליחה שאני שואלת בשלבים... הבעיה הזאת זה רק איכות חיים נכון? אין פה איזה משהו דחוף? אני די מתגברת על זה עם החלפת תחתוניות...

אין לי יותר מה להוסיף

30/03/2018 | 17:03 | מאת: אנונימית

אתה לא יודע אם זה איכות חיים או משהו מעבר? גם לזה צריך בדיקה כדי לדעת? תענה אפילו בכן ולא אם נגמרה הסבלנות לענות לי.

יש צורך בבדיקה. אין לי יותר מה להוסיף.

01/04/2018 | 09:23 | מאת: אנונימית

בוקר טוב.. הייתי עכשיו אצל רופא המשפחה.. הוא הביא לי הפניה לפרוקטולוג וגם לנוירולוג... הוא אמר שכדאי לעשות הערכה נוירולוגית כדי להיות רגועים. זה רופא משפחה שידוע כאוהב לשלוח לכמה שיותר בדיקות, הוא מאוד יסודי... האם לדעתך הכרחי לעבור גם אצל נוירולוג? בעיות נוירולוגיות תמיד הפחידו אותי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות