סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

22/04/2010 | 14:00 | מאת: ניסים

דר פרסון היקר שלום רב קודם כל רציתי להודות לך על הסבלנות ועל התשובות המפורטות שלך באמת שלא ניתקלתי בהרבה מנהלי פורומים שעונים בכזה פירוט . לגבי תוספת סיבים כמה גר' צריך לקחת ביום ? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/04/2010 | 14:19 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

הכמות היומית המומלצת היא 25-30 גרם. אם נחשב את כמות הסיבים הקיימת במזון אותו אנחנו אוכלים ממילא - זה לא יספיק. הדיאטה המערבית הממוצעת מכילה בערך חצי מהכמות המומלצת. יש לך מספר אפשרויות: 1. לקנות דגני בוקר המכילים הרבה סיבים. אני ממליץ על מוצר שנקרא פייבר 1 ( Fiber 1 ) של חברת נסטלה. במנה אחת שלו (30 גרם) יש 14 גרם סיבים. את יתר הכמות היומית תשלים עם פירות וירקות - עדיף ירוקים (תרד, ברוקולי, חסה) ועם הקליפות. 2. אתה יכול להיכנס לכל אחת מרשתות הפארם השונות ולקנות תוסף סיבים תזונתיים. יש מספר תכשירים: קונסיל (מכיל 6 גרם בכף אחת, וצריך לקחת כ-2 כפות ביום); בנפייבר - מכיל 3.4 גרם במנה אבל היא מתמוסס לחלוטין וחלק מהחולים מעדיפים אותו על פני הקונסיל הגרגרי; מתאמוציל - דומה לבנפייבר. בכל מקרה יש מספר דברים שאתה חייב לדעת: 1. תתחיל לקחת את תוספות הסיבים בהדרגה. הסיבים סופגים נוזלים ומתנפחים כמו ספוג. חלק מהחולים מרגישים תחושת תפיחות וגזים בבטן ולפעמים מפסיקים את הטיפול. אם עושים את זה בהדרגה - אין בעיה. 2. לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום. אם לא שותים,אז מתקבל האפקט ההפוך: הסיבים סופגים את כל הנוזלים שיש במערכת העיכול ממילא, והצואה הופכת ל"בטון" נוקשה מאוד. תוספת מים - הכרחית! בהצלחה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות