IVF

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

17/11/2011 | 18:24 | מאת: קרן

אני אחרי 3 מחזורי גונאל אף ו2 הזרעות שלא צלחו צריכה לקבל היום או מחר מרגישה כבר את הכאבים והכתמים החומים שוחחתי עם הרופא שלי הערב והוא אמר שכנראה הכי טוב יהיה לעבור לIVF כי אני כבר בת 39 עוד מעט וחבל על הזמן לא חשבתי שאגיע לIVF כי 2 הריונות ק'ודמים היו לי מאוד מהירים וטבעי לגמרי ואני מרגישה כאילו אני בסרט למה זה קורה לי? אני נורא חוששת מההרדמה גם בזמן השאיבה ורציתי לשאול חוץ מהזריקות שכנראה המינונים שונים מגונאל אף מה עוד יש לצפות מכל התהליך ששונה מתהליך של לפני הזרעה? תודה

קרן שלום, ראשית רק לאחר קבלת המחזור ניתן לדבר על אי ההצלחה בטיפול הנוכחי. המעבר מהריונות טבעים שנקלטו מהר לטיפול IVF אינו קל ברמה הגופנית אך במיוחד ברמה הרגשית. יש חשיבות לכך שתעברי ל-IVF כאשר תרגישי מוכנות לכך אך כמובן שיש להתייחס גם לנסיבות ולהלצות רפואיות ולהגיע להחלטה שטובה ביותר עבורך אישית וזוגית. טיפול IVF אכן כרוך בהרדמה על מנת לבצע את שאיבת הביציות, אך מדובר בהרדמה לזמן קצר (כחצי שעה). כמו כן, מדובר בפרוצדורה הכרורכה במינוני הורמונים גבוהים יותר. לאחר השאיבה והפריית הבציות בתנאי מעבדה, מבוצעת החזרת העוברים, הדומה באופיה לבדיקה גניקולוגית שגרתית. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה