מתוסכלת

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

14/09/2011 | 15:00 | מאת: רחלי

שלום רב, אני ובעלי היקר מנסים כבר 9 חודשים (ממש לפי הביוץ)להרות אך ללא הצלחה! אני ממש מתוסכלת ולא מבינה למה???? עשינו בדיקות והכל נראה תקין, אך עדין אין הריון... אני כלכך מתוסכלת שבהמלך כל היום אני רק חושבת על זה. בעלי כבר מתעצבן מהתגובות שלי ואומר לי שרק בגלל שאני לחוצה אנחנו לא מצליחים. האם זו באמת יכולה להיות הסיבה? ההיתי רוצה לדעת מהו הזמן הממוצע של כנסיה להריון? תודה רבה!

רחלי שלום, לא ציינת פרטים לגבי הגיל שלכם. בכל אופן, מקובל (באופן ממוצע כפי שמתואר בספרות הרפואית) לפנות לבירור בנושא פוריות לאחר כשנה של נסיונות, זה כמובן קשור למשתנים כמו גיל או בעיות קיימות וכדומה. אף כי לא ניתן לדבר על קשר סיבתי ישיר בין מצב נפשי והריון ( ישנן נשים שנצאות בסטרס גבוה ונכנסות להריון ולהפך) בהחלט ברור כיום כי בין המישור הנפש ובין המישור הגופני מתקיימים קשרים הדדים והאופן שבו זה מתבטא משתנה מאדם לאדם. נשמע שהסתכול הרב שאת מרגישה, מפריע גם לך ולשגרת יומך האישית (ואולי גם המקצועית) וגם לשגרה הזוגית. אני מבינה עד כמה המטרה חשוב לך אך לפעמים אנו נוטים לשכוח שגם הדרך להשגת המטרה חשובה. מכיוון שמדובר בהתמודדות עם תהליך הכרוך באי וודאות, אני ממליצה לנסות לשמור כמה שיותר על שגרת חיים ולהמשיך בכל הדברים שקדמו לנסיונות ההריון. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה