עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

26/02/2011 | 21:13 | מאת: ליאת

שלום, שבוע הבא אני מתחילה טיפולי פוריות. הבעיה היא אצלי. אני חוששת מאוד ולא יודעת בפני מה אני עומדת. מישהו יכול להסביר לי הודות הטיפול?כמה זמן הוא התהליך? אני לא רגועה...

ליאת שלום, המונח טיפולי פוריות מתייחס לסוגים שונים של טיפולים, החל מתזמון הביוץ עם יחסים מין ועד להזרעה והרפייה. לא ברור מדבריך לאיזה סוג טיפול התכוונת. טבעי וברור כי חוסר הוודאות והעימימות הרבה לגבי אופן התנהלות הטיפול תורמים להגברת תחושת המתח. לעיתים דווקא קבלת אינפורמציה והכנה מראש לטיפול יכולה להקל ולהגביר את תחושת השליטה בסיטואציה. ההתערבות האינטנסיבית ביותר היא ההפריה החוץ גופית, במסגרתה האישה מקבלת בזרקות מינונים הורמונאליים שמגבירים את ייצור הביציות. לפני מועד הביוץ, המתוזמן אף הוא הורמונאלית, האישה עוברת תהליך של שאיבת הביציות שנוצרו, מדובר בתהליך הנמשך כחצי שעה הנעשה בהרדמה, שלאחריו הביציות שנשאבו מופרות עם הזרע בתנאי מעבדה. לאחר כיומיים מוחזרים לרחם האישה מס' ביציות מופרות. מדובר בשלב הדומה באופיו לבדיקה גניקולוגית רגילה. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה