האם מצב נפשי ...

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

22/07/2010 | 19:55 | מאת: גליה

האם מצב נפשי עלול למנוע את הכניסה להריון? אני נכה ויש דברים מעבר להריון שמעסיקים אותי, ומרגיזים אותי האם מצבי לחץ עלולים למנוע מהעובר להיקלט, או שזה לא קשור? גליה

גליה שלום, לפן הנפשי השפעה על הפן הגופני ולהפך. הגוף והנפש קשורים ביניהם ביחסי גומלין הדדיים.כך למשל, מצב רוח לא טוב בפן הנפשי יכול לבוא לידי ביטוי גם בתחושות גופניות לא נעימות ולהפך. עם זאת, הקשר אינו תמיד סיבתי וישיר. כלומר, למצב הנפשי עשויה להיות השפעה מסויימת על הכניסה להריון אך מצב של לחץ, אף כי יכול להשפיע, לא יהווה בהכרח סיבה לאי כניסה להריון וההפך. בכל מקרה, נסי לשמור על שגרה רגילה ככל האפשר ולהמקד בפעילוית שכן מסבות לך הנאה/עניין.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה