תמיכה נפשית ושיתוף - ארוך - אבקש סבלות (-:

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

18/03/2010 | 10:16 | מאת: אביגיל

שלום לך, אני בת 39, רווקה , קודם אציין שהנני בחורה עם הרבה שמחת חיים, חברים נפלאים משפחה תומכת, עבודה מסודרת ושוכרת דירה ברמת גן. אך בימים האחרונים הנני עוברת תקופה שמלווה עם המון דאגות וחששות. אחרי שנים שניסיתי למצוא לעצמי זוגיות יציבה בחיים ובינתיים ללא הצלחה, החלטת לפני שנה שאני עוברת לשלב הבא בחיי וברצוני לעשות ילד. הכרתי בחור הומו מדהים ומשגע - והחלטנו לעשות זאת יחד. החיבור הוא מדהים כמו כפפה ליד. אנחנו מכירים כבר שבעה חודשים. התחלנו בטיפולי פוריות, הרופא שלי אמר לי אחרי בדיקות - שלשחלות שלי תגובה ירודה , ורזרבה נמוכה , כנראה מפאת גילי. ותהיה לי קצת בעיה להיכנס להריון. בינתיים אני אחרי הזרעה אחת טיבעית - ללא הורמונים- ללא הצלחה, וחודשיים אחרי עברנו כבר להפריה , לא הגענו להפריה , כי אחרי השאיבה נמצאו לי שלושה זקיקים בלבד ללא ביציות. ופה התחילו הדאגות להציק ופחדים לקרקר, אני פוחדת שאני אפספס את ההזדמנות הזו, אחרי שנים לחיפוש זוגיות - שגם פה לא ילך לי , כי הרי הפרטנר שלי לא חייב להישאר איתי , בנישואים זה אחרת - זוגות מנסים שנים אבל הם עדיין ביחד , עליי לציין שבן זוגי מאוד תומך ומדהים ורוצה אותי כאם לילדיו ולא מוכן לוותר , אבל הפחד שלי הוא שלא נצליח ואז לא תהיה ברירה אלא לפרק את החבילה כי גם אני לא ארצה טיפולים שיימשכו שנים - אין ברצוני לעשות ילד בגיל 45 לדוגמא. בכל אופן אני יודעת שאני רוצה ליווי מקצועי לתמיכה בתוך התהליך הזה , אבל אין לי אפשרות כלכלית כרגע לממן את זה יחד עם הטיפולים והדיקור שאני עושה. אשמח לשמוע מה יש לך לןמר -ואם דרך זה אוכל לדבר עם עוד נשים שעוברות את אותו הדבר בערך - אני מניחה שזה יעזור . עליי לציין שאני מנסה כל הזמו לשמור על אופטימיות זהירה. תודה מראש

אביגיל שלום, נשמע שאת באמת מצליחה לגייס חיוביות ואופטימיות ואני בטוחה שמהלך חייך היו לכך השלכות חיוביות וכך גם עכשיו. מדבריך עולה כי את מצליחה למצוא סיפוק, משמעות והנאה בחייך בתחומים שונים, גם כאשר את מתמודדת עם דברים מורכבים הכרוכים בתסכול וקושי. הרצון שלך לפנות לליווי מקצועי מעיד על כך שאת יודעת לזהות את הקושי שלך ואת הצורך בסיוע. ראשית, את מוזמנת לפנות לפורום בכל צורך או שאלה. אני מקווה שתמצאי פה בית חם והכלה מצד הנשים. שנית, אני מבינה את האילוצים הכלכליים, ממליצה לך לפנות למרכז לבריאות האישה שבו את מטופלת- בין אם בי"ח ובין אם קופ"ח ולברר שם לגבי גורם מקצועי שעובד עם היחידה. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה