לחץ/תמיכה לאחר החזרת עוברים ב IVF

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

12/03/2010 | 23:48 | מאת: נופר

ביום ראשון האחרון הוחזרו שני עוברים(זהו IVF ראשון). בנתיים ממשיכה עם התמיכה התרופתית, וישנן תופעות של תחושת בטן שנמתחת, ומדי פעם בטן נפוחה(כפי הנראה מההורמונים). כרגע עובדת כ-8 שעות במשרד, במהלך היום לפעמים חשה כאבים בגב התחתון, ובחלק מהיום, חשה מתח כללי, הבטן מתוחה ומכווצת(.מעין כאב). זו עבודה זמנית, ואני תוהה, אם המתח לא יכול לפגוע בסיכוי הצלחה לטיפול הIVF? האם ישנו טיפול טבעי שיכול להוות תמיכה לטיפול הIVF ןעל מנת להקל על הלחץ, שמוצע במסגרת קופ"ח? אשמח לתשובות, נופר

נופר שלום, הצפייה המתוחה לקראת הבדיקה והדריכות אחר כל סימן סימן הן לגיטימיות וטבעיות. על מנת לעבור את הימים האלה בצורה כמה שיותר "קלה", נסי להקפיד על שגרה רגילה ואף לכלול ביום שלך פעילויות שבד"כ את נהנית מהן. לגבי הטיפול הטבעי,כדאי להתיעץ עם איש מקצוע רפואי. בהצלחה, קרן

25/03/2010 | 20:31 | מאת: נועה

הי נופר הצפייה והמתח מאד טבעיים. ניתן לתמוך ולהפחית את המתח בדרכים שונות. הרפואה הסינית, שעושה עבודת ליווי יפה, בנשים שעוברות טיפולי-פוריות. מקווה שעד שתקראי תשובתי תקבלי תשובה חיובית. חשוב לוודא בכל תחום טיפול אלטרנטיבי קופ"ח שהמטפל בעל התמחות בגניקולוגיה ויודע כיצד ללוות את הטיפול כראוי. מוזמנת לכתוב במידה ויש שאלות נוספות. ~ בהצלחה ~ נועה קרן (מטפלת ברפואה סינית).

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה