מאיקוקלומין לזריקות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

16/03/2008 | 13:37 | מאת: מיכל

אני סובלת משחלות פוליציסטיות ועברתי מס' מחזורים של איקוקלומין במינונים הולכים וגדלים. למרות שבהתחלה הגבתי, בטיפולים הבאים כבר לא היה לי ביוץ בעקבות האיקוקלומין והרירית היתה דקה. עכשיו הרופא שלי מציע שנעבור לזריקות בשביל לעודד את הביוץ. אני מאוד מאוד מפחדת מזריקות ועוד יותר מפחדת שהם לא ישפיעו עליי... מרגישה שאני במבוך שהולך ומסתבך. אני אשמח לשמוע התייחסויות בנושא...

מיכל שלום, המעבר בין כדורים לזריקות נתפס לעיתים כ"עליית מדרגה" בטיפולי הפריון, ובשל כך מעורר חששות וקושי רגשי. עם זאת, בהיבט הרפואי, ישנם רופאים שמעדיפים את השימוש בזריקות ואפילו מתחילים בהן. הזריקות, כמו האיקוקלומין, מעלות את הסיכוי להריון רב-עוברי, אולם מצד שני, אינן פוגעות ברירית. בהחלט יתכן שתכשיר מסויים להשראת ביוץ, כדוגמת איקוקלמין, לא יביא לתוצאה הרצוייה בעוד תכשיר אחר- כן. האיקוקלומין והזריקות, פועלים על מנגנון שונה ולכן יכולים להביא לתוצאות שונות. בכל אופן, למרות שלא ציינת באיזה זריקות מדובר, ישנן זריקות שבאות בעט והזרקתן פשוטה ונוחה. מדובר במחט דקה ביותר ולכן הדקירה עדינה יותר. בהצלחה, קרן

16/03/2008 | 20:45 | מאת: אורית

הי מיכל, איזה זריקה את אמורה להתחיל לקחת? אני לוקחת גונאל F (+הזרעות ) וזה הרבה יותר טוב לי מאשר האיקוקלומין! יש ביוץ והרירית לא דקה. גם אני ממש פחדתי והיום כבר מזריקה בעצמי בלי כל בעיה, זה ממש לא נורא! אם יהיו לך שאלות אל תהססי לשאול והעיקר בהצלחה! אורית

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה