טיפולי הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

03/11/2009 | 21:37 | מאת: אורנה

שלום, עברתי 2 הזרעות שלא הצליחו. בדיקת הזרע של בעלי לא הכי מדהימה אבל הבנתי שיש יותר גרוע מזה, ואצלי המחזור לא סדיר. איך יודעים אם כדאי לעבור להפריה? מצד אחד, יש לי דחף להשתמש כבר "בכל התותחים" ולהגדיל את הסיכוים ומצד שני, הבנתי שלא מקובל לעבור בשלבים האלה להפריה. אשמח לשמוע את דעתכן. בהצלחה לכולן, אורנה

04/11/2009 | 20:39 | מאת: אורנית

הי אורנה, בד"כ הרופאים ממליצים על בערך 5 טיפולים. אני כן יכולה להבין את הצורך להשיג כבר את המטרה והלוואי שבכלל לא תצטרכי לעבור להפריות, אבל אני הייתי נותנת עוד זמן להזרעות. אורנית

05/11/2009 | 09:15 | מאת: רוני

הי אורנה, אני לא יודעת כמה את יודע, אבל הפרייה זו אופרה אחרת לגמרי מהזרעות. אני גם זוכרת שאמרתי שלא אכפת לי במה כרוך, העיקר להעלות עד כמה שאפשר את האחוזים, ובסוף זה באמת מה שעזר אצלי (אבל בדיקת הזרע של בעלי היתה פחות טובה מ"לא בדהים"), בכל אופן, תני לזה עוד צ'אנס עם ההזרעות- פחות תופעות לוואי זה בטוח ועוד כל מיני דברים. בהצלחה, רוני

05/11/2009 | 20:39 | מאת: קרן קורניק

אורנה שלום, הרצון להשתמש "בכל התותחים" בכדי להגיע למטרה הוא טבעי וברור. עם זאת, התכנית הטיפולית צריכה להקבע ע"י הרופא, תוך לקיחה בחשבון של נתונים כמו גיל, סוג קשיי הפוריות וכדומה. בד"כ מקובל לעבור כ-5 הזרעות לפני המעבר לטיפולי הפריה. ישנם הבדלים מהותיים בין טיפולי הזרעה והפרייה מבחינת מורכבות הפרוצדורה הרפואית (הרדמה מלאה, שאיבה, מינוני הורמונים גבוהים יותר משמעותית) ותופעות הלוואי. בהצלחה,

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה