טיפול באלטרוקסין

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

10/09/2009 | 15:36 | מאת: סיון

שלום, אני בת22, נשואה שנה ושבעה חודשים והפסקתי נטילת גלולות מהחודש בו התחתנתי במטרה להכנס להריון לפני כשמונה חודשים גילו שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס (TSH 8.76) ומאז נטלתי 50MLשל אלטרוקסין. לאחר 4 חודשים בבדיקה יצא לי TSH 3.87 שזה בטווח אמנם אך הרופא אמר שזה עדיין גבוה בשביל כניסה להריון והורה לי להעלות את מינון האלטרוקסין ל100ML השבוע עשיתי בדיקה לפיה יש לי כבר יתר פעילות בבלוטה (TSH 0.05) והרפאה אמרה לי ליטול כדור של 50ML רציתי לשאול אם לא כדאי להפסיק עם האלטרוקסין או לקחת כדור אחר שמתאים לפעילות יתר של הבלוטה? זה מטריד אותי מאד ושמח לקבל תשובה

סיוון שלום, לקבלת מענה רפואי עליך להפנות את השאלה לפורום הרלוונטי. באופן כללי, יש להגיע לאיזון של בלוטת התרים לפני הכניסה להריון (זה רלוונטי גם לכניסה להריון וגם להריון עצמו) ולעיתים התהליך כרוך בתזוזות בפעילות ההורמון ונע בין תפקוד יתר לתת תפקוד, עד למציאת נקודת האיזון עבורך. קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה