ימי מחלה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

28/07/2009 | 02:09 | מאת: שיר

אני אחרי טיפול שלישי של IVF אחרי ההחזרה הומלץ לי להשאר בבית למשך שבוע או לפחות 5 ימים עד השתרשות העוברים, עשיתי זאת כך שאני נזקקת לאישור של 3 ימי מחלה לעבודה. פניתי לרופא המשפחה עם טופסי האישורים על מהות הטיפול וההמלצה למנוחה וביקשתי שיפיק לי אישור ללא ציון מהות הטיפול IVF והוא סירב בתואנה שהאישור צריך להיות של המרפאה במרפאה כל טופס שינפיקו לי נושא את החתימה של הרופא כמומחה בפריון ואני אובדת עיצות מצד אני מבקשת לשמור על הפרטיות שלי ולא לחשוף את עיניין הטיפולים ובכך מוותרת ביודעין על הזכויות לימי מחלה נוספים עבור הטיפולים ומצד שני אני חייבת לשמור על מקום העבודה שלי ולהנפיק ת האישור על העדרותי, ממילא השבועיים של הבדיקות לפני השאיבה שכל יומיים שלושה מאחרת ומצהירה על איחור לעבודה או שמשלימה שעות אחרי העבודה או יום השאיבה שהצהרתי על יום חופש, אבל מה לעשות עם הימים ברצף שהחסרתי ככ עצוב לי שבתוך כל הקשיים הכאבים והפחד מפני אכזבה, זה מה ששובר אותי השלושה ימי מחלה שמסכנים את המשך עבודתי משהי נתקלה בבעייה שכזו ? ומה עושים?

28/07/2009 | 20:28 | מאת: v

היי שיר, טוב קודם כל שיהיה לך המון בהצלחה זה דבר ראשון שאני מאחלת לך ומחזיקה לך אצבעות שזהו תסיימי את המסע שלך כאן ותמשיכי במסע של הריון בריא ועובר מקסים. דבר שני אני מעולם לא נתקלתי אצל רופאת המשפחה שלי במקרה כזה והיא גם בכלל לא כותבת לי על טפסי המחלה IVF לא יודעת מה היא כותבת שם אבל לא במפורש IVF העיקר שתביאי טופס מחלה וזהו. במרפאה עצמה לא נותנים עד כמה שאני יודעת טפסי מחלה אלא רק מכתבי שחרור וכאלה לטפסי מחלה זה רק אצל הרופא משפחה שלך ואת גם יכולה לבקש ממנו שלא יכתוב לך במפורש IVF אלא משהו אחר. יש מקומות עבודה נשמה שאם המנהלים יודעים שאת עוברת טיפולים כאלה הם מבינים אותך והולכים לקראתך חוץ מזה כל עניין הימי מחלה שעות שחסר זה מעוגן בחוק רק שתדעי אם המעביד יודע שאת בטיפולים הוא לא יכול לפטר אותך רק שתדעי. אז ככה יקירתי הייתי מציעה לך ללכת לרופא משפחה ולבקש ממנו שלא יכתוב במפורש IVF וזהו ככה את שומרת על הפרטיות שלך גם וגם הייתי מציעה לך לקחת יום חופש נוסף כי אם וכאשר התשובה שלילית תוכלי להתגבר על זה בעוד יום חופש. אז שיהיה לך המון בהצלחה ותעדכני מה קורה איתך.

30/07/2009 | 14:15 | מאת: דנה

אצלי רופא המשפחה נותן חופש מחלה. בסיבה להעדרות הוא רושם משהו כללי- אף פעם הוא לא רשם משהו שקשור לנושא. גם אני כמוך דואגת לפרטיות שלי. גם רופא המשפחה הקודם שלי עשה אותו דבר. מציעה לך לעבור רופא.

01/08/2009 | 13:36 | מאת: לולה

לגמרי להחליף רופא!

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה