למצוא כוחות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

28/06/2009 | 22:14 | מאת: פולי

שלום, אני בת 36 ללא ילדים, בטיפולי פוריות מזה כשנתיים (IVF). נכנסתי להריון 3 פעמים (פעמיים בטיפול ופעם טיבעי) ועברתי הפלות טיבעיות בכל הפעמים בשבועות 7-10.בכל הפעמים הייתי חדורת אופטימיות וכישלון בטיפולים לא בא בחשבון מבחינתי. טיפול אחרון לפני חודש וחצי לא הצליח. עכשיו לקראת הטיפול הבא מתקשה להחזיר לעצמי את הכוחות ובעיקר את האופטימיות שאולי הפעם הטיפול יצליח ואנו נזכה לילד/ה המיוחלים. אני חוששת שבגלל מצב הרוח שלי הגוף לא יקבל בברכה את הטיפול והוא מועד לכישלון. איך מצליחים "להכנס" לעיניין שוב? הרי הרצון לילדים לא פוחת אלה רק מתעצם אז למה אני לא מצליחה לעודד את עצמי?

שלום, מדברייך נשמע שאת בן אדם עם כוחות והסתכלות חיובית. את עברת ועדין עוברת דברים מאוד לא פשוטים. לטיפולים לכשעצמם ולאובדן של 3 הריונות, גם אם בשלב ראשוני, השלכות רגשיות משמעותיות. ועל כן, הקושי לשמור על אופטימיות ועל מוטיבציה גבוהה הוא טבעי וברור. אני מקווה שיש לך מקורות תמיכה משפחתיים חברתיים, בהם את נעזרת בתקופה זו. כמובן שקיימת גם אפשרות לפנות לגורם תמיכה רגשי מקצועי שיסייע בעיבוד החוויות המורכבות וילווה את התמודדותך. בברכה, קרן

03/07/2009 | 21:06 | מאת: דנה

הי פולי, נכון, הרצון רק מתעצם והאכזבה הופכת לגדולה יותר, אבל- את חייבת להאמין שבסוף זה יקרה- הטיפול יצליח, ההריון ימשיך ובסוף תהיה גם לידה של תינוק בריא! אחת שהיתה שם,

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה